HABERMAX.Bosch Türkiye bünyesinde kurulan Endüstri ve İnovasyon Çözümleri departmanında direktörlük görevine Altuğ Kökdemir atandı. Bosch Türkiye bünyesinde İstanbul’da faaliyet gösteren Tasarım Merkezi bünyesindeki Endüstri ve İnovasyon Çözümleri departmanı, sanayide dijital dönüşüm, kurumsal girişimcilik ve kurumsal iş geliştirme çalışmalarına odaklanıyor.
Altuğ Kökdemir kimdir?
Bosch Türkiye’deki kariyerine 2004 yılında Otomotiv Yedek Parça İş Kolunda Ürün Müdürü olarak başlayan Altuğ Kökdemir, bu bölümde sırasıyla Pazarlama Müdürlüğü ve Pazarlama Direktörlüğü görevlerini üstlendi. 2019-2022 yılları arasında Bosch Bina Teknolojileri iş kolunda Ülke Direktörü olarak görev yapan Kökdemir, ardından Türkiye ve Orta Doğu bölgesinde kurum genelindeki stratejik projelerin sorumluluğunu yürüttü. İstanbul Teknik Üniversitesi, Makine Mühendisliği Otomotiv bölümünde lisans, Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans (MBA) eğitimini tamamladı.
Daha fazla bilgi için:
Nuray Sağlam, Bosch Türkiye Kurumsal İletişim
0 (216) 432 01 32 nuray.saglam@tr.bosch.com
Gizem Çimen / ÜNİTE Edelman
(212) 272 93 13 gizem.cimen@unite.com.tr
Bosch Türkiye, Mobilite, Sanayi Teknolojileri, Dayanıklı Tüketim Malları ve Enerji ve Bina Teknolojileri alanlarında beş ayrı şirketle İstanbul, Bursa, Kocaeli, Manisa ve Tekirdağ’da faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye’de ilk kez 1910 yılında kurulan bir temsilcilikle faaliyetlerine başlayan Bosch Grubu, ilk fabrikasını 1972 yılında Bursa’da kurmuştur. 2022 yılı finansal sonuçlarına göre 19.000 çalışana, 83 milyar TL toplam satış gelirine ve 52 milyar TL ihracata sahip olan ve Bursa, Manisa ve Tekirdağ’da toplam dört Ar-Ge Merkezi, İstanbul ve Bursa’da iki Tasarım Merkezi bulunan Bosch Türkiye, ülkenin önde gelen teknoloji ve hizmet tedarikçilerinden biridir.
Daha fazla bilgi online olarak www.bosch.com.tr adresinde mevcuttur.
Bosch Grubu, dünyanın önde gelen teknoloji ve servis tedarikçilerinden biridir. Dünya genelinde yaklaşık 421.000 çalışana sahiptir (31 Aralık 2022 itibarıyla). Şirket, 2022 yılında 88,2 milyar Euro’luk satış gerçekleştirdi. Bosch’un faaliyetleri dört sektöre ayrılıyor: Mobilite, Sanayi Teknolojileri, Dayanıklı Tüketim Malları ve Enerji ve Bina Teknolojisi. Dünyanın önde gelen IoT şirketlerinden biri olarak Bosch; akıllı evler, Endüstri 4.0 ve ağa bağlı mobilite için yenilikçi çözümler sunmaktadır. Bosch, sürdürülebilir, güvenli ve heyecan verici mobilite vizyonunu takip ediyor. Şirket; sensör teknolojisi, yazılım ve hizmet alanlarındaki tecrübesi ve kendi IoT bulutunu kullanarak müşterilerine; ağa bağlı, farklı alanları bir arada bulunduran ve tek bir kaynaktan elde edilen çözümler sunabiliyor. Bosch Grubu’nun stratejik hedefi ya yapay zeka içeren ya da yapay zeka yardımıyla geliştirilmiş veya üretilmiş olan ürünler ve çözümler ile ağa bağlı yaşamı kolaylaştırmaktır. Bosch, yenilikçi olan ve büyük bir ilgi gören ürünler ve servislerle dünya genelinde yaşam kalitesini iyileştirmektedir. Kısacası Bosch, ‘Yaşam için teknoloji’ sunuyor. Bosch Grubu, Robert Bosch GmbH ve yaklaşık 60 ülkedeki yaklaşık 470 bağlı kuruluşu ve bölge şirketinden oluşmaktadır. Satış ve servis ortakları dahil edildiğinde, Bosch’un küresel üretim, mühendislik ve satış ağı neredeyse dünyadaki tüm ülkeleri kapsıyor. Dünya genelinde 400’den fazla lokasyonuyla Bosch Grubu, 2020 yılının ilk çeyreğinden beri karbon nötrdür. Şirketin gelecekteki büyümesinin temeli, yenilikçi gücüdür. Bosch, dünya genelinde yaklaşık 136 lokasyonda araştırma ve geliştirme alanında yaklaşık 85.500 çalışana sahiptir ve bunların arasında 44.000’in üzerinde yazılım mühendisi bulunmaktadır.