Dolar 32,3717
Euro 34,7544
Altın 2.413,87
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

“Ali Erbaş’ın “Günaydın” İfadesi İçin Önerisi Toplumda Tartışma Yarattı”

“Ali Erbaş’ın “Günaydın” İfadesi İçin Önerisi Toplumda Tartışma Yarattı”
6 Ağustos 2023 16:05
238

HABERMAX.Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, “Günaydın” ifadesini cahiliye dönemi adeti olarak nitelendirdi ve bu ifadenin yerine ”Essalamü Aleyna ve ala ibadillahissalihin” ifadesinin kullanılması gerektiğini belirtti.

Ali Erbaş’ın bu açıklaması, toplumda farklı tepkilere neden oldu. Bazı kesimler, Diyanet İşleri Başkanı’nın önerdiği ifadenin dini açıdan doğru ve uygun olduğunu düşünürken, diğer kesimler ise “Günaydın” ifadesinin yaygın ve günlük hayatta kullanılan bir selamlaşma olduğunu savundu.

Özellikle sosyal medyada büyük bir tartışma başlayan konu, uzmanlar ve din adamları tarafından da değerlendirilmeye başlandı. Konu hakkında yapılan tartışmalarda, cahiliye dönemi adetlerinin Müslümanlar arasında kabul görmeyeceği ve İslam dininde uygun olmadığı ifade edildi. Bununla birlikte, günümüzde “Günaydın” ifadesinin sadece bir selamlaşma olduğu ve dini açıdan bir sakıncasının olmadığı vurgulandı.

Ali Erbaş’ın önerdiği “Essalamü Aleyna ve ala ibadillahissalihin” ifadesi ise, “Allah’ın selamı bize ve salih kullarına olsun” anlamına gelmektedir. Ancak bu ifadenin günlük yaşamda yaygın olarak kullanılmaması ve insanların alışık olmadığı bir selam şekli olması nedeniyle tepkilerle karşılandığı gözlemlendi.

Konuyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı, Ali Erbaş’ın açıklamasının kişisel görüş olduğunu ve resmi bir görüş niteliği taşımadığını belirtti. Bu durumda, “Günaydın” ifadesinin kullanılmasının din açısından herhangi bir sakıncası bulunmamakta olup, kişisel tercihlere göre “Essalamü Aleyna ve ala ibadillahissalihin” ifadesi tercih edilebilir. Ancak toplumda yaygın olarak kullanılan selamlaşma ifadesi “Günaydın” hala günlük yaşamda yaygın olarak kullanılmaya devam edeceği gibi, diğer dini ifadeler de kullanıcıların kendi tercihlerine bağlı olarak yer bulacaktır.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.