Dolar 32,3422
Euro 34,9817
Altın 2.387,67
BİST 10.203,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Alevi örgütleri tek ses oldu Gaziemir’deki tuzağa düşmedik

Alevi örgütleri tek ses oldu Gaziemir’deki tuzağa düşmedik
1 Aralık 2019 20:44 | Son Güncellenme: 1 Aralık 2019 20:45
497

AHA.Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, “Burada başka bir şey var. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde Alevilerin evlerine defalarca işaretlemeler yapılmasına rağmen ses çıkarmayanların, İzmir’de yapıldığında hemen akabinde sıcağı sıcağına açıklama yapması bizleri düşündürdü” dedi

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemir’de Alevi bir yurttaşın evinin duvarına yazılan ayrımcı ve nefret içeren sözlerle başlayan tartışmaların ardından Alevi örgütlerinin genel başkanları, yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldi.

Gaziemir Belediyesi’nde bugün yapılan kahvaltılı buluşmaya, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Müslüm Metin, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın İzmit, Körfez, Derince, Yalova, Ayazağa şube başkanları katıldı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemir’in, Anadolu’nun dört bir yanından gelmiş insanların barış içinde yaşadığı bir ilçe olduğunu belirterek, “Biz bugüne kadar Alevi yurttaşlarımızla hep birlikte uyum içinde yaşadık. Bu olayın Gaziemir’de yaşayan hiç kimse tarafından yapılabileceğine inanıyorum. Bu olaydan belli gruplar yararlanmak isteyebilir. Benim yönetimimdeki bir belediyenin Alevi yurttaşlarımızla karşı karşıya gelmesi mümkün değil” dedi.

BURADA BAŞKA BİR ŞEY VAR!

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan da şimdiye kadar yaşanan olayla ilgili hiçbir kurumsal açıklama yapmadıklarını belirterek “Olayın İzmir’de olmasından dolayı ne olduğunu görmek için bekledik. Daha kurumlarımız herhangi bir açıklama yapmadan İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı devreye girdi. Bu nedenle biz durduk. Olay açığa çıktıktan sonra açıklama yapma kararı aldık. İzmir’de bulunan kurum temsilcilerimiz gittiler, aileyi ziyaret ettiler. Burada başka bir şey var. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde Alevilerin evlerine defalarca işaretlemeler yapılmasına rağmen ses çıkarmayanların, İzmir’de yapıldığında hemen akabinde sıcağı sıcağına açıklama yapması bizleri düşündürdü. Hiçbir CHP’linin, üyesinden genel başkanına kadar, Alevileri rencide edecek bir olayın içinde bulunması mümkün değildir” dedi.

Hükümetin İzmir’deki bu olay ile ilgili ‘yaşadığı sıkışmışlıktan çıkış noktası olabilir mi’ diye düşündüğünü de kaydeden Kaplan, “Seçimlerde millet ittifakını parçalamak istemişlerdi. Başaramadılar. Şimdi de bu olayı kullanarak Aleviler üzerinden bloğu parçalamak istiyorlar. 2023’e gidemeyeceklerini anladılar. Bu noktaya çekiyorlar. Kurum yöneticileri olarak Gaziemir’deki bu tuzağa düşmedik” diye konuştu.

TEZGÂHI YAPANLAR ALTINDA KALACAKLAR

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez de bugüne kadar bilinçli olarak açıklama yapmadıklarını kaydederek şunları söyledi:
“Biz, ağzı bir anda ‘Alevi’ diyenlerin akıllarında başka bir şey olduğunu biliyoruz. Aleviler için hiçbir şey yapmayanlar, Alevileri asilime etmek için eğitim sistemini görmezden gelenler, kamuda varlıklarının yok olmasını sağlamak için elinden geleni yapanlar bir anda Alevi dostu kesildi. İçişleri bakanı ‘benim evim işaretlenseydi bu kadar acı duymazdım’ diyor, Malatya’da işaretlenen ev senin evin değil miydi? Bunun, Alevilerin oy verdiği partiye yönelik bir komplo olduğu aşikâr. Hepsi bir anda Alevi sever oldular. Birlikte mücadele etmeliyiz. Farklılıklarımızı koruyalım. Tezgâhı yapanlar, altında kalacaklar.”

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Müslüm Metin de bu konunun gündeme gelmesinin kendilerini rahatsız ettiğini belirterek “Sivas’ta 33 yurttaşımızı kaybettik. Ancak orada halen daha 2 katilin adı asılı. Bununla ilgili hiçbir şey yapmayanların bir anda Alevi hassasiyetiyle donanmaları hayret verici. Bizim birliğe, dirliğe ihtiyacımız var. Alevi kültürü olarak demokrasi mücadelesinde söylentilerle değil, daha iyi projelerle birlikte olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.