Dolar 32,3446
Euro 34,8046
Altın 2.387,57
BİST 10.221,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

AKP’li Başkan Yıldırım’dan araştırmalar devam edecek, hala tapulu alan arsalarda mülk sahiplerinin bir hak kaybı olamayacak,

AKP’li Başkan Yıldırım’dan araştırmalar devam edecek, hala tapulu alan arsalarda mülk sahiplerinin bir hak kaybı olamayacak,
7 Kasım 2020 13:07
726

AHA.Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, dün Cumhurbaskanı kararıyla Elmalıkent Mahallesi’nin riskli alan ilan edilmesine olarak, ” Mülk sahiplerinin bir hak kaybı olmayacak” açıklamasını yaptı.

Açıklamada, “Ümraniye İlçesi, Elmalıkent Mahallesi’nde 03.11.2020 tarihinde ilan edilen riskli alan toplam 1.223.142 m² alana sahip Elmalıkent Mahallesi içerinde 62.503 m² büyüklüğündeki alanı kapsamaktadır. Yine aynı planında bulunan Dumlupınar, Elmalıkent, Hekimbaşı, İnkılap, Kazım Karabekir ve Topağacı Mahallelerini aramada bulunabilir ise 8.082.590 m²’dir. Sonuç olarak ilgili karar ile ilan edilen riskli alan Elmalıknet Mahallesi’nin% 5’lik kısmı ve tüm planı sadece% 0,8’lik kısmını kapsamaktadır. “Dedi.

Açıklamada, “Riskli alan ilan edilen mülk sahiplerinin 6306 sayılı ilan edilen kanun kapsamındaki diğerden faydalanması ve çoğunluk mülk sahiplerinin alacağı kararların daha hızlı hayata geçirerek halkın en kısa sürede güvenli, değerli ve mühendislik çalışmaları ve mühendislik çalışmaları binalara kavuşmasını sağlamaktır. Bu riskli alan ilanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlık ve Ümraniye Belediyesi’nin tüm plan örnek olacak bir proje geliştirerek tamamındaki mülklerinin yapacağı dönüşüm projeleri için destek ve öncü hedefleniyor Bu riskli alan ilanı haricinde görünen başka bir riskli yâda rezerv alanı çalışması bulunmamaktadır. ve rezerv alan ilanlarının yararlı düşünen mülk sahiplerinin talepleri değerlendirmeye alınabilecektir. “ ifadesini yardım. 

Açıklamada ince kaydetti: 

“Riskli sitelerde yapılacak araştırmalar ve uzlaşma siteleri sahiplerinin çoğunluğu ile ilgili araştırmalar devam edecek, hala tapulu alan arsalarda mülk sahiplerinin bir hak kaybı olamayacak, mevcut tapulu arsalarından imar planlarına göre alacakları inşaat haklarına göre hesaplamalar yapılacaktır.

Uygulamaların herhangi bir ilgisi olmayıp, Türkiye’nin tamamında tapusu olan mülk sahiplerinin bugünkü dönüşümde aynı yöntemler ile uzlaşma açılabilir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ümraniye Belediyesi yine Elmalıkent Mahallesi içerinde bir Kentsel Dönüşüm Ofisi faaliyete girecektir. Bu ofis tüm Ümraniye halkının geri dönüşüm ile ilgili sorularına cevap vermek, karşılık vermek, kısa sürede ulaşmalarını temin etmek amacıyla sağlanabilir. ”

T24

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.