Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Ahmet Metin Genç: “Belediyeler Birliği Yönetimi Parti Sayısına Göre Belirlenmedi” İddiası Üzerine İmamoğlu’ndan Yanıt

Ahmet Metin Genç: “Belediyeler Birliği Yönetimi Parti Sayısına Göre Belirlenmedi” İddiası Üzerine İmamoğlu’ndan Yanıt
5 Haziran 2024 15:52 | Son Güncellenme: 5 Haziran 2024 15:57
242

HABERMAX. AKP’nin Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan adayı Ahmet Metin Genç, Belediyeler Birliği yönetiminin tüm partilerin belediye sayısıyla orantılı olarak belirlenmediğini iddia etti. Genç, CHP’nin sayısal çoğunluğunun bu durumdan memnun olmadığını ifade etti.

Bu iddiaya karşılık olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Genç’e önceki dönemdeki yönetimi hatırlatarak cevap verdi. İmamoğlu’nun bu yanıtı, tartışmalı bir şekilde belirlenmiş bir yönetimin eleştirisi olarak yorumlanabilir.

**Adayların Açıklamaları:**

Ahmet Metin Genç, Belediyeler Birliği yönetimindeki partizanlığı gündeme getirerek, tüm partilerin eşit temsil edilmediğini iddia etti. Genç, CHP’nin sayısal üstünlüğünün yönetimi etkilediğini öne sürdü.

Ekrem İmamoğlu ise Genç’e, önceki dönemdeki yönetim anlayışını hatırlatarak, muhtemelen eleştirel bir yaklaşımla yanıt verdi. İmamoğlu’nun bu tür bir hatırlatmanın ardında, AKP’nin önceki dönemdeki yönetim pratiğine yönelik bir eleştiri yattığı değerlendirilebilir.

**Tartışmanın Arka Planı:**

Belediyeler Birliği gibi kurumların yönetimindeki parti temsiliyeti, Türkiye’deki siyasi rekabetin bir yansımasıdır. Bu tür iddialar ve karşılıklı yanıtlar, siyasi partiler arasındaki rekabetin ve farklı siyasi görüşlerin temsil edildiği belediyelerin karar alma süreçlerindeki dinamiklerin bir göstergesidir.

**Sonuç:**

Ahmet Metin Genç’in iddiası ve Ekrem İmamoğlu’nun yanıtı, siyasi tartışmaların ve idari pozisyonların önemli bir parçasını oluşturuyor. Bu tür açıklamalar, Türkiye’deki siyasi atmosferin ve belediye yönetimlerinin karmaşıklığının bir yansımasıdır.

AKP’li Trabzon Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: “Belediye başkanlarının özlük haklarında çok büyük sıkıntı var. Özellikle emekli başkanlarımız emekli aylıkları konusunda sıkıntı yaşıyor. Ayrıca yeşil pasaportumuz emekli olunca elimizden alınıyor, bu da doğru değil.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.