Dolar 32,4491
Euro 34,7379
Altın 2.437,04
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Afet Koordinasyon ve Çalışma Grupları Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Afet Koordinasyon ve Çalışma Grupları Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
30 Kasım 2020 21:15
811

AHA.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleştirilen “Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı”nda Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Güvenlik ve Trafik Çalışma Grubu ile Tahliye Yerleştirme ve Planlama Çalışma Grubu planları değerlendirildi.

Toplantıya; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Vali Yardımcıları Dr. Yaşar Aksanyar ve Günay Öztürk, Kâğıthane Kaymakamı Mustafa Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Nuh Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Alb. Tayfun Paşaoğlu, Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, İl AFAD Müdürü Gökhan Yılmaz, AFAD Yetkilileri ve TAMP çalışma gruplarının temsilcileri katıldı.

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi) Hasdal Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen toplantı, İl AFAD Müdürü Gökhan Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında toplam 493 toplantı gerçekleştirildiğini, bu toplantıyla birlikte 27 çalışma grubunun sunumlarının tamamlandığını dile getiren Yılmaz, programı takdim etti.

Toplantı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açılış konuşmasıyla devam etti.

İçişleri Bakanı Soylu sözlerine, bu toplantılardaki amacın; çalışma gruplarının afete hazırlık seviyelerinin tespiti ve yükseltilmesi, senaryo dâhilinde müdahale planlarının geliştirilmesi, çalışma gruplarının planlama, uygulama ve koordinasyonunda sorun ve eksikliklerinin tespiti, çözüm önerileri ile yapılacak genel toplantıda tatbikatlar için bir değerlendirme çalışması olduğunu dile getirerek başladı.

Bakan Soylu, “TAMP İstanbul kapsamında çalışma gruplarının başında olmamızın temel sebeplerinden bir tanesi, diğer illere bu çalışmalarımızı detaylı olarak örnek gösterebilmek.  Her ilin kendine ait bir takım farklılıkları söz konusu. Elbette ki, yönetici arkadaşlarımız için burada yaptığımız ve yapacağımız toplantılarda bu farklılıkları gözetmeyi kendi adımıza bir görev olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin afet yönetimi konusunda önemli bir gelişme kaydettiğini ifade eden Bakan Soylu, “Afetlere müdahale kapasitesi bakımından Türkiye gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında üstlerde ve yüksek kapasiteye sahip. Bu kapasiteyi çalışma gruplarımızla daha da ileriye taşımak bizim temel sorumluluğumuzdur.” diye konuştu.

“Kentsel Dönüşüm Tamamlandıktan Sonra da Türkiye Afet Bölgesidir”

Ülke genelinde deprem öncesi kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdürüldüğünü söyleyen Bakan Soylu, “Hükümetimizin çalışmaları, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın gayretleri ile çok büyük bir kentsel dönüşüm sağlamaya çalışıyoruz.

Deprem öncesi kentsel dönüşümü tam tamamlayana kadar hatta dönüşümden sonra da Türkiye afet bölgesidir. Ve bizim tüm tedbirleri almamız gerekir.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da yaşayan tüm vatandaşların, kendi bölgeleriyle ilgili 3 afet toplanma alanı olduğunu binalara asılacak tabelalarla bilgilendireceklerini ifade eden Bakan Soylu, “Bu çalışmalarda muhtarlarımız, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, STK’lar devrede olacaklar.” dedi.

Bakan Soylu, “Bu toplantılarda elde ettiğimiz çalışmaların bize verdiği tecrübelerin, aldığımız kararların, istişarelerimizin hepsini sahaya yansıtmak konusundaki irademiz söz konusudur.” diyerek toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Bakan Soylu’nun konuşmasının ardından, toplantı; Güvenlik ve Trafik Çalışma Grubu ile Tahliye Yerleştirme ve Planlama Çalışma Grubu sunumlarıyla devam etti.

Sunumlar ve değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.