Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

5. MARMARİS ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ ÖN JÜRİ SONUÇLARI AÇIKLANDI

5. MARMARİS ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ ÖN JÜRİ SONUÇLARI AÇIKLANDI
7 Eylül 2019 01:27
558

AHA.Festivale dünyadan binlerce film başvurdu, Festivalin 5. yıl teması “Göç ve Mülteci”

Bu yıl itibariyle Marmaris Belediyesi’nin bünyesine aldığı Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali’nin beşincisi 15 – 20 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. ‘Göç ve Mülteci’ olarak belirlenen 5. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali’nin ön jüri sonuçları açıklandı. 111 ülkeden binlerce başvurunun olduğu festivalde jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda 51 ülkeden toplam 216 filmin gösterilmesine karar verildi.
5. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali’nin ön jüri sonuçları yapılan bir basın toplantısıyla açıklandı. Marmaris Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıya Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk, Festival Direktörü Şeref Öztürk ve festival komitesi üyeleri katıldı.
Komite adına basın açıklamasını okuyan Halim Yazıcı, Marmaris Belediyesi Meclisi’nin aldığı kararla festivalin belediye bünyesine geçtiğini belirterek “Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin de ana desteği ve MarmariSANart topluluğunun işbirliği ile bağımsız olan kimliğini kararlılıkla sürdürecektir. Festival komitesinin aldığı karar gereği, festivalin bu yılki teması olan “Göç ve Mülteci” konusunu içeren özel film gösterimleri ve konu ile ilgili panel ve imza günleri düzenlenmesi ile festivalin içeriği daha da zenginleşerek, güncel sorunları da gündeme taşıyacaktır” dedi.

Festivalin ulusal ön jüri üyelerinin Sevin Okyay, Prof. Bülent Özkam, Görüntü Yönetmeni Serdar Gürcan; uluslararası jüri üyelerinin ise Senarist Yazar Zehra Çelenk, Akademisyen Kurtuluş Özgen, sinemacı Bora Davutoğlu, Yönetmen Ferda Gürcan ve Ceylan Özgün Özçelik’ten oluştuğunu söyleyen Halim Yazıcı, “Jüri üyeleri, başvuruların tamamlanmasıyla birlikte çalışmaya başlayarak, harcadıkları yoğun mesai sonunda binlerce film arasında seçkilerini özenle yaptı. Festivale 111 ülkeden; Türkiye’den 443, dünyadan 3 bin 238 film ile rekor sayıda başvuru yapıldı. Yapılan değerlendirmede 51 ülkeden filmin gösterimine karar verildi. Türkiye’den 96, diğer ülkelerden 100, Hollanda Özel Gösterim Seçkisi 8, Balkans Beyond Borders Film Festivali Seçkisi 6, Altın Koza Film Festivali Seçkisi 6 olmak üzere toplam 216 film sinemaseverlerle buluşacak” ifadesini kullandı.

Festival Direktörü Şeref Öztürk ise katılımın dört yıl öncesine göre çok fazla olduğunu belirterek “Temaya, teknik özelliklere, yönetmenliğine göre karar verildi. Tema göç ve mülteci ancak doğa, şehir hatta aşk gibi konularda da filmler var. Bu sene yapılacak kapanış töreninde çeşitli ödüller verilecek. Önümüzdeki yıldan itibaren de yarışma düzenlemeyi planlıyoruz” dedi. Öztürk, filmlerin Marmaris Kültür Sanatevi, Armutalan Kültür Merkezi, Netsel Marina AVM ve akşamları halk plajında gösterileceğini ayrıca Türkiye’nin birçok kenti ve dünyanın pek çok ülkesinde eş zamanlı olarak etkinlikler yapılacağını da sözlerine ekledi.
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay adına toplantıya katılan Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk de festivalin Marmaris tarafından kültür ve sanat dünyasına sunulan çok önemli bir katkı olduğunu söyledi. Öztürk, “Kısa Film Festivali gerek yurtiçi gerekse yurt dışından büyük ilgi gören, sinema dünyasının yanı sıra Marmarisimizin tanıtımına büyük katkı sunan bir etkinlik. Denizi, doğası ve tarihiyle ‘dünyanın incisi’ olan Marmaris’in ismini taşımasından büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Yönetmenlerimizi, sanatçılarımızı, yazarlarımızı Marmaris’te ağırlamaktan büyük keyif duyacağız” dedi.

Detaylar www.marmarisfilmfest.com’da

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.