Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

17 BİN FİRMAYA 6 MİLYAR TL DESTEK SAĞLANDI

17 BİN FİRMAYA 6 MİLYAR TL DESTEK SAĞLANDI
30 Ekim 2023 10:00
90

HABERMAX.Nobel Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Nobel Expo Fuarcılık A.Ş. tarafından Konya Ayakkabıcılar Odası ve Konya Ayakkabı Sanayicileri Derneği (KASD) işbirliği ile bu yıl ilki düzenlenen Nobel MASTER SHOES Ayakkabı ve Çanta Moda Fuarı, yoğun katılım ile kapılarını açtı. Fuar; 8 bin metrekare alanda, 110’un üzerinde firma ile 200’ün üzerinde markaya ev sahipliği yapıyor. Alım heyetleri kapsamında 52 ülkeden katılımcı firmanın ilgi gösterdiği fuarda ikili iş görüşmeleri yapma imkanı da sunuyor.


Nobel Master Shoes Fuarı’nın açılışına; Konya Valisi Vahdettin ÖZKAN, T.C. Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Özgür Volkan AĞAR, Tacikistan Ankara Büyükelçisi Mr. Ashrafjon GULOV, Tacikistan Ticari Ateşesi Mr.Hakim ISMOILZODA, Dangara Belediye Başkanı Mr.Islomiddin RAHMON, Kulob Belediyesi Delegasyon Lideri Mr. Bakhtiyor NAZARZODA, Kulob Serbest Bölgesi Genel Müdürü Mr. Mustafo ABDULLOZODA, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa BÜYÜKEĞEN, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk ÖZTÜRK, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa UZBAŞ, Konya Ayakkabıcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet ACAR, Konya Ayakkabı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal ÖZARPA, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İÇTEN, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet AYDAN ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İran/Tebriz Ayakkabıcılar Odası, Türkiye genelinden 15 ilin oda başkanları, yurtiçi ve yurtdışından üniversitelerin rektörleri ve ilgili bölüm başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

17 BİN FİRMAYA 6 MİLYAR TL DESTEK SAĞLADIK

T.C. Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar: “Önümüzdeki yıllarda önde gelen iş platformlarından biri olması temennisiyle açılışını gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonda sizlerle bir araya gelmekten memnuniyet duyuyor ve iş dünyamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Küresel ekonomide devam eden tüm bu olumsuz havaya ve şubat ayında gerçekleşen asrın felaketi deprem afetlerine rağmen Türkiye ekonomisi direncini ve güçlü altyapısını bir kez daha kanıtlayarak 2023 yılının ikinci çeyreğinde de yüzde 3.8 büyümeyi başarmış ve 12 çeyrektir büyüme trendini devam ettirmiştir. Hamdolsun ihracat tarafında da benzer bir tabloyu görmekteyiz. Özellikle Avrupa pazarında yaşanan daralmaya rağmen ihracatımız artış trendini sürdürmeye devam etmektedir. İhracatımız Eylül ayında 22.7 milyar dolara ulaşırken 2023 yılı Ocak Eylül dönemi toplam ihracat rakamı ise 187 buçuk milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Yıl sonunda da orta vadeli program hedefimiz olan 255 milyar dolar ihracata ulaşmak için çalışıyoruz. En büyük hedefimiz; sürdürülebilir ihracat artışını sağlamak suretiyle istihdamı, üretimi ve milli gelirimizi arttırarak kalkınma hamlemize güçlü şekilde devam etmek. Bu kapsamda ihracatımızı tabana yaymayı, ihracat kültürünü ülke genelinde yaygınlaştırmayı hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda 2023 yılında mal ihracatı kapsamında yaklaşık 17 bin firmamıza 6 milyar TL tutarında destek sağlamayı başardık. Öte yandan finansmana erişimin firmalarımız için hayati önem taşıdığının da farkındayız. Bu doğrultuda ve ihracatı geliştirme anonim şirketi aracılığıyla ihracatçılarımıza kredi, sigorta ve kefalet çözümleri sunuyoruz. 2023 yılının sonunda Eximbank tarafından toplam 41 milyar dolar değerinde.

Bugünkü fuarımızın olduğu gibi ticaretin arttığı fuarlarımızın ülke ekonomisine önemli katkıları olduğunu biliyoruz. Bu çerçevede firmalarımızın yurt içi ve yurt dışı fuarlara yönelik gerçekleştirdikleri fuar katılımlarını desteklerken yurt içi fuarlarımızın dünyaca bilinen. önemli fuarlar haline gelmesi için tanıtım faaliyetlerine de bakanlığımızca destek sağlıyoruz. Bu itibarla Nobel Master Shoes Fuarı’nın önümüzdeki yıllarda da kapsamını genişletmesi, uluslararası boyutlarda markalaşmış bir fuar niteliğini kazanması, ülkemiz fuarcılık sektörü ve ihracatçı firmalarımızın tanınırlığının artması açısından önem taşıyor” dedi.

DÜNYADA EN FAZLA FUAR YAPILAN BEŞ ÜLKEDEN BİRİYİZ

Nobel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik: “Şu an altı ülkede sekiz şirketi ile Türkiye’nin yurt dışında fuar alanı işletmesi olan tek şirket konumundayız. UFI Küresel Fuar Endüstrisi Birliği kayıtlarına göre dünyada en fazla fuar yapılan beş ülkeden biriyiz. Türkiye ve bu fuarların ticarete dönüşme oranına baktığımızda da sondan beşinciyiz. Bu nedenle özellikle Ticaret Bakanlığı’mızın bu konudaki destekleri çok. Fuarcılık dairesinin de bağlı bulunduğu Sayın Bakanımızdan ricam var. Yurt dışında fuar yaparken yurt dışı fuar belgesi almak istediğimizde 500 bin dolarlık bir teminat yatırmamız gerekiyor ki katılımcıların mağduriyeti veya başka bir şey olduğunda oradan tazmin edilebilsin. Bizim grup şirketi olarak Bakanlığımızdan ricamız bu durumun yurt içindeki fuarlar için de geçerli olması. Bu sayede sadece bir alan kiralayan herkes fuar yapamasın ve katılımcılar mağdur edilmesin. Umarım bununla ilgili bir çalışma başlatılır. Son olarak şunu söylemek istiyorum. İnanılmaz bir konjonktürden geçiyoruz. İsrail’in katliamlarıyla devam eden süreç, diğer taraftan tüm piyasaları etkileyen ucuz maliyetli ticari hamleleri vb. ziyaretçi sorunu yaşayabileceğimiz bir dönemdeyiz. Ama yaşatmayacağız. Dünyanın 52 ülkesinden satın almacıyı bulundukları ülkeden uçaklarını sağlayarak İstanbul’a getirip, İstanbul’dan aktarmayla Konya’ya getirerek ticaret garantili bir fuar organize ettik. Pazarlamayla ve tanıtımla Konya’daki ayakkabı üretimini Türkiye’nin gerçek anlamda merkezi yapmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Konya Valisi Vahdettin Özkan: “Konya rekabet gücü iyi olan firmaların olduğu bir şehir, bireysel gelişim ve eğitimin oldukça iyi olduğu, ülkeler arasındaki dayanışmayı ve dengeli dağılımı misyon edinmiştir. Biz de bu misyona göre çalışmalar yapıyoruz. Esas olan alın terini döken paydaşlarımız. Bu işlerin gelişmesinde onların katkıları var. Sanayicisi, ticareti, pazarlamacısı, esnaf odası arasında çok iyi bir dayanışması var. Hepsine teşekkür ederim. Kalkınmamıza vesile olan herkese şükranlarımızı sunuyorum. Birbirimizi tamamlayan bir zincir haline gelmemiz önemli. Her bir sektör ile ilgili hedeflerin belirlenmesi bunun için önemli. Ticaret bakanımıza teşekkür ediyoruz, ilimiz için neler yapılabileceğine dair talimatlar verdi. Şehir adına hepsine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Nobel Expo Fuarcılık A.Ş. tarafından Konya Ayakkabıcılar Odası ve Konya Ayakkabı Sanayicileri Derneği (KASD) işbirliği ile düzenlenen Nobel MASTER SHOES Ayakkabı ve Çanta Moda Fuarı’nı destekleyen kuruluşlar arasında ise; Konya Ticaret Odası, Kayseri Sanayi Odası, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve KOSGEB yer alıyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.