Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Milletin Adamı, milletin bahçelerini Başakşehir’de hizmete açtı

Milletin Adamı, milletin bahçelerini Başakşehir’de hizmete açtı
20 Kasım 2018 23:19 | Son Güncellenme: 21 Kasım 2018 00:07
667

Milletin Adamı, milletin bahçelerini Başakşehir’de hizmete açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3’ü Başakşehir’de olmak üzere İstanbul’da yapımı tamamlanan 5 millet bahçesi ile Başakşehir Yeni Kent Meydanı ve Başakşehir Merkez Camii’ni törenle hizmete açtı.

AHA.24 Haziran seçimlerinde 100 günlük eylem planı içinde açıkladığı millet bahçelerinin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı millet bahçeleri ile İstanbul’a, 1,5 milyon metrekare yeni yeşil alan kazandırdık. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını yüzde 10 artırdık” dedi.

İstanbul’da yapımı tamamlanan ve 3’ü Başakşehir’de olan 5 millet bahçesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başakşehir’de düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı. Açılışı yapılan Başakşehir Yeni Kent Meydanı’nda yapılan törene; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bakanlar, milletvekilleri,  Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ile binlerce vatandaş katıldı.

başakşehir açılış millet parkı resimleri ile ilgili görsel sonucu

Başkan Uysal: “Hedefimiz kişi başı 20 metrekare yeşil alan”

Başakşehir Yeni Kent Meydanı’nı dolduran kalabalığa ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal seslendi. Ulaşımdan sonra en büyük yatırımı çevre alanında yaptıklarına işaret eden İBB Başkanı Uysal, “Bu yatırımlar sayesinde İstanbul’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 12 metrekareyi aştı. Yeni yapacağımız yatırımlarla bu rakamı 20 metrekareye çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Uysal’ın ardından söz alan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da, kısa bir selamlama konuşması yaparak, İstanbul’un geçmişte özlemi duyulan bahçelere millet bahçeleri ile yeniden kavuştuğunu söyledi.

Bakan Kurum: “İstanbul’u yeniden imar ediyoruz”

Medeniyetin başkenti İstanbul’a kazandırdıkları millet bahçelerinin hayırlı olmasını dileyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın 100 günlük Eylem Planı çerçevesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. ‘Hüner bir şehir imar etmektir’ diyen şehrimizin fatihi Fatih Sultan Mehmet’ten 565 yıl sonra O’nun emanetini Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yeniden imar ediyoruz. Açılışını yapacağımız millet bahçeleri, bu emanete duyduğumuz sadakatin göstergesidir.”

TBMM Başkanı Yıldırım: “Millet Bahçeleri Şehirlerin şahı İstanbul’a değer katacak”

Törende konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım da, “Şehirlerin şahı İstanbul’a değer katacak böyle güzel hizmetlerde emeği geçen herkese şükranlarımız sunuyorum. Bugün burada millet bahçeleriyle beraber huzurun ve refahın da açılışını yapıyoruz. İstanbulluların bahçe özlemi, yeşillik özlemi önemli ölçüde giderilecektir. Bu hizmetler insana verdiğimiz değerin bir göstergesidir. Bizim bütün gayretimiz insanlarımıza daha güzel bir hayat yaşatmak için” diye konuştu.

başakşehir açılış millet parkı resimleri ile ilgili görsel sonucu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Söz verdik, yaptık”

İstanbul’un ilk millet bahçelerinin açılış töreninde vatandaşlara son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hitap etti. Yoğun sevgi gösterileri arasında sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açılışlarını yapmak üzere bir araya geldiğimiz; Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı Millet Bahçelerinin şehrimize, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Hizmete sunduğumuz millet bahçelerimizde 100 günlük icraat programımızda yer alan taahhütlerimizden birini daha yerine getirmiş oluyoruz. Söz verdik, yaptık. Bitmedi, yapıyoruz yapacağız.” diye konuştu.

“Hedef, her şehre millet bahçesi”

18 ilde 33 millet bahçesiyle ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hedefimiz her şehrimize en az bir tane millet bahçesi kazandırmaktır. Biz durmuyoruz ya, onlar dedikodu yapıyor. Onlar ne yapılırsa yapılsın karşılarına dikiliyorlar. Biz Kanal İstanbul diyoruz, onlar istemezük diyorlar. Yapacağız, isteseniz de istemeseniz de yapacağız” dedi.başakşehir açılış millet parkı resimleri ile ilgili görsel sonucu

“İstanbul daha da güzel olacak”

5 millet bahçesi ile İstanbul’a 1,5 milyon metrekare yeni yeşil kazandırıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “1,5 milyon metrekare ile İstanbul’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını yüzde 10 artırmış oluyoruz. İnşallah Atatürk Havalimanı sahasındaki millet bahçemizi açtığımızda bu oran daha yükseğe çıkacaktır. Orada bir tane pist bırakıyoruz. Kapalı alanları inşallah fuar alanı haline getiriyoruz. Türkiye’nin en büyük fuar alanını Atatürk Havalimanı’ndaki o kapalı alanlarla yapmış olacağız. Bunun dışında da devasa bir millet bahçesini orada yapacağız. İstanbul daha da güzel olacak. Çevrecilik adına yakıp yıkanlar, gezi olaylarını yapanlar, ülkenin hayrına her işin karşısına dikilenler gelip şu millet bahçelerine baksınlar ve gerçek çevrecilik nedir görsünler.”

Konuşmaların ardından önce Baruthane, Çırpıcı ve Hoşedere Millet Bahçelerine bağlantı sağlanarak ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan, protokolle birlikte kurdeleyi keserek millet bahçelerini Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın duaları eşliğinde hizmete açtı.

 

 

başakşehir açılış millet parkı resimleri ile ilgili görsel sonucu

İstanbul’a 1,5 milyon metrekare yeni yeşil alan…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı “100 Günlük Eylem Planı” içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı millet bahçeleri ile İstanbul’a 1,5 milyon metrekare yeşil alan kazandırıldı. 5 millet bahçesiyle birlikte İstanbul’da kişi başına düşen yeşil alan miktarında yaklaşık yüzde 10 artış sağlandı.

 Başakşehir Millet Bahçesi göz kamaştırıyor

Başakşehir Millet Bahçesi, Başakşehir Belediyesi yeni hizmet binası, İkitelli Şehir Hastanesi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu ve yakın zamanda güzergahı açıklanan Kanal İstanbul gibi mega projelerin merkezinde yer alıyor. Başakşehir Millet Bahçesi, 37 bin metrekarelik kent meydanının hemen yanında 360 bin metrekare alan üzerine kuruldu.

Bahçe, özel filtre sistemiyle kendi kendini temizleyen 15 bin 600 metrekarelik biyolojik göleti ve 30 bin metrekare alana kurulan tematik bahçesiyle dikkat çekiyor. 25 tür bitkinin bulunduğu tematik bahçede, mis gibi kokan çiçeklerle bezenmiş koku bahçesi, rengarenk açan çiçeklerin yer aldığı renk bahçesi ve kelebeklerin sevdiği çiçeklerin dikildiği kelebek bahçesi yer alıyor.

24 ayrı türde toplam 5 bin 570 ağaç, 160 bin çalı ve 42 bin metrekarelik etkinlik çayırının yer aldığı Başakşehir Millet Bahçesi’nde, ahşap malzemeden inşa edilen Millet Kıraathanesi’nde okuma salonu ve kafeterya bulunuyor. Alanda ayrıca çeşitli etkinliklerin düzenleneceği amfinin yanı sıra; 6 kilometrelik yürüyüş ve bisiklet yolu, açık spor alanları, oyun parkları, engelsiz oyun alanları, oturma alanlar ile bin 200 araçlık kapalı ve 198 araçlık açık otopark bulunuyor. 5 bin kişilik caminin de yer aldığı Başakşehir Yeni Kent Meydanı ile komşu olan Millet Bahçesi’nin yer aldığı Kuzey Yakası Projesi bünyesinde, farklı tasarımıyla dikkat çeken ofis binaları, kongre merkezi, 156 odalı bir otel de inşa edildi.

Proje kapsamında ayrıca temelleri yeni atılan ve gelecek yıl tamamlanması hedeflenen 15 bin kişilik spor salonu ile yarı olimpik kapalı yüzme havuzu da yer alıyor.

Kayaşehir Millet Bahçesi

1 milyon 267 bin metrekarelik alana yapılan Kayaşehir Millet Bahçesi tamamlandığında, İstanbul’un en büyük korusu Emirgan Korusu’ndan 3 kat daha büyük olacak. Toplam 5,5 kilometre uzunluğunda 4 etaptan oluşan Kayaşehir Millet Bahçesi’nin 350 bin metrekarelik ilk etabı hizmete alındı.

Kayaşehir Millet Bahçesi’nde koru alanları, parklar, bisiklet ve 10 kilometre uzunluğunda yürüyüş parkuru, dinlenme ve 4 bin metrekare piknik alanları, 335 metrekare seyir terası, konser, sergi ve festivallerin düzenleneceği etkinlik platformları, bin 300 metrekare amfi tiyatro, renk, koku, ses ve tıbbi bitkiler bahçeleri ile toplam 2 bin 800 metrekare büyüklüğünde 3 biyolojik göletin yanı sıra vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak tesisler yer alacak.

Kayaşehir Millet Bahçesi’nde, kültür ve sanat etkinlikleri için tasarlanmış 78 metrekare sahne, 10 bin metrekare oyun alanı, 3 bölgede toplam 10 bin metrekare 306 araç kapasiteli otopark alanı ziyaretçileri bekliyor. Birinci etap başta olmak üzere proje genelinde vadinin iki yakası arasında yaya ulaşımını sağlamak için çelik köprüler inşa edildi. Kayaşehir Millet Bahçesi’nde en uzunu 84 metre olan 9 köprü olacak. Köprüler aynı zamanda yürüyüş yolları ile entegre edilecek.

Başakşehirlilerin kendi çiçeklerini yetiştirebilecekleri özel hobi bahçelerinin de yer alacağı Kayaşehir Millet Bahçesi’nin iki ve üçüncü etap çalışmalarına bu yıl sonunda, dördüncü ve son etabının ise 2020’de tamamlanarak hizmete sunulması hedefleniyor.

Ä°lgili resim

Hoşdere Millet Bahçesi

Başakşehir’de yer alan Hoşdere Millet Bahçesi 150 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Sürdürülebilirlik esasıyla hayata geçirilen Hoşdere Millet Bahçesi, Osmanlı’daki gibi cami merkezli yapılaşma ile etrafında konut projelerini barındırıyor.

Türkiye’de ilk defa uygulanan mimari ile inşa edilen 2 bin 500 kişilik caminin üç tarafı sularla çevrili. 7 bin metrekare büyüklüğündeki biyolojik göletten gelen suların transfer edildiği havuz, camiye ayrı bir güzellik katıyor. 80 bin metrekare yeşil alanın yer aldığı Hoşdere Millet Bahçesi’nde, 7 bin 400 metrekare biyolojik gölet, 34 farklı türde bin 900 ağaç, 5 bin metrekare etkinlik çayırı bulunuyor.

Park aydınlatmasını destekleyen güneş panellerinin yer aldığı Hoşdere Millet Bahçesi’nde elektrikli araçlar için şarj istasyonu kuruldu. 4 elektrikli araç şarj ünitesinin bulunduğu istasyon, üzerindeki güneş enerji panelleri ile destekleniyor.

Hoşdere Millet Bahçesi, bisiklet ve yürüyüş yolları, piknik alanları, tematik bahçeler, meyve ve koku bahçeleri, basketbol sahası ile keyifli vakit geçirmek isteyen İstanbulluların hizmetine sunuldu.

Baruthane Millet Bahçesi

Ataköy’deki Baruthane Millet Bahçesi, 59 bin 719 metrekare alanda hizmet verecek. İçinde yer alan 557 ağaç, 29 bin 141 çalı, 12 türde 5 bin gül, 230 sarmaşık, 7 bin 500 mevsimlik çiçek, 47 meyve bahçesinde İstanbullular, doğayla iç içe olma imkanını yakalayacak.

Baruthane Millet Bahçesi’nde ayrıca 130 araçlık toplam 3 bin 745 metrekare iki otopark, süs havuzu, 682 metrekarelik çocuk oyun alanı, spor alanları (169 metrekare workout alanı, 175 metrekare 2 fitness alanı), ücretsiz internet, tarihi özellikleri korunan Osmanlı Baruthanesi ve binaları, tarihi kule bulunuyor.

Çırpıcı Millet Bahçesi

Zeytinburnu Çırpıcı Millet Bahçesi, 465 bin metrekarelik alandan oluşuyor. 6 etaptan oluşan projenin 4 etabı tamamlandı. Çırpıcı Millet Bahçesi’nin 233 bin 600 metrekarelik bölümü bitti. 5. etabının projesi üzerinde çalışmaların devam ettiği Çırpıcı Millet Bahçesi’nin 6. etabında kamulaştırmalar olacak. Çırpıcı Millet Bahçesi, proje kapsamında dikilen 3 bin 661 ağaç, 93 bin 148 çalı, 53 bin 555 yer örtücü, 124 bin 121 gül ve bin 700

habermax.net

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.