Dolar 32,2634
Euro 34,8515
Altın 2.433,78
BİST 10.083,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

111. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ÂŞIK RUHSATÎ’Yİ ANMA GECESİ DÜZENLENDİ…

111. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ÂŞIK RUHSATÎ’Yİ ANMA GECESİ DÜZENLENDİ…
2 Mart 2022 17:52
350

HABERMAX.Âşıklık geleneğinin önemli temsilcilerinden olan Sivaslı Âşık Ruhsatî’nin 111. ölüm yıl dönümü sebebiyle Belediyemiz tarafından anma programı düzenlendi.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen edilen programa; Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, Vali Salih Ayhan, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Âşık Ruhsatî Derneği Başkanı Kadir Topuz, “Âşık Ruhsatî’nin eserleri artık daha fazla kitlelere ulaşıyor. Düzenlenen bu tip programların sayesinde fikirleri, düşünceleri ve yaşantıları gelecek kuşaklara bir örnek olarak aktarılacak” dedi.
Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise; “Sivas’a değer katanlara borcumuzu ödemek adına onların ulusal ve uluslararası manada tanıtımlarını sağlamak için bu tip organizasyonları geleneksel hale getirmeye çalışıyoruz. Sivas Belediyesi olarak Ali Kızıltuğu Anma Gecesi, Zaralı Halil Söyler’i anma gecesi bugün Âşık Ruhsatî anma gecesi, inşallah Mart ayında da Âşık Veysel’i anma gecesi düzenleyeceğiz. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Şemseddin Sivasî’nin hayatını anlatan muhteşem bir organizasyon yaptık. Türk İslam kültürünün 3 şemsinden biri olan Şemseddin Sivasî’yi ulusal ve uluslararası manada tanınması adına ne gerekiyorsa yerine getireceğiz. Sivas vefalı şehirdir… Vefasını da bu tip programlar ile göstermek bizim boynumuzun borcudur. İnşallah daha güzel programlarda bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. Derdimiz, davamız ve mücadelemiz bu şehre değer veren, bu şehre değer katan şahsiyetleri yeni nesillere en güzel şekilde aktarmaktır.” ifadelerini kullandı.
Vali Salih Ayhan, “Sivas’ta kültür-sanat alanında güzel çalışmalar icra ediliyor. Sivas geçmişine güzel yolculuklar yapıyor ve geçmişi ile çok güçlü bağlar kuruyor. Âşık Ruhsatî özel bir insan, onun gönül gözüyle sevdiğimiz zaman kendimiz olacağız inşallah. Sivas çok güzel bir coğrafyaya sahip her yerinde müthiş şahsiyetler var. Bu değerleri gün yüzüne çıkarmak ve gelecek nesillere aktarmak bizim asli görevimiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.